Ralph de Boer

Oog voor de mens; dat staat voor mij centraal.

Wanneer iemand de diagnose Autisme, ADD, of ADHD heeft, kan dat behoorlijk lastig zijn in een samenleving die niet is ingericht voor deze beperkingen. Toch is er voor ieder individu een weg te creëren.

Ieder mens heeft het recht om op zijn eigen, unieke, wijze prettig te kunnen leven in onze samenleving. Daar zet ik me voor in.

Ik kijk graag samen met de persoon mee in zijn of haar leven. Door naast de persoon te staan en levensgebieden te verkennen, gaan we vooral opzoek naar de mogelijkheden en kansen die er zijn. Ik houd ervan om praktisch te werken.

Kijk naar een persoon, focus op zijn of haar talenten, niet op de beperkingen.

Waarom ben ik mensen met autisme gaan begeleiden?

Autisme is voor mij zichtbaar geworden in het jongerenwerk. Ik zag dat jongeren die deze symptomen hadden moeilijk mee konden komen in groep. Door ze een eigen taak te geven binnen het jongerencentrum, hadden ze al wat meer houvast en overzicht in deze roerige periode van hun leven. Daarnaast was er veel persoonlijke aandacht nodig, wat ik als groepswerker niet altijd kon bieden. Na 8 jaar met groepen te hebben gewerkt in het jongerenwerk, kwam ik tot de conclusie dat ik veel meer voor iemand kan betekenen door individuele begeleiding te bieden.

Anno 2017 werk ik alweer 3 jaar als individueel begeleider en heb ik me begin 2017 aangesloten bij coaches+.

Ralph de Boer
Coach+

 Nederlandse orde van beroepscoaches CRKO geregistreerde instelling

Klik hier voor het contactformulier.