Gea Hofman

Terug naar ons team
Gea Hofman, coach bij Coaches Plus

Gea Hofman

Werkzaam in de regio’s Flevoland en Gelderland (Noord)

Ik ben altijd op zoek naar wat mensen echt raakt!

Voordat ik überhaupt wist wat autisme was, ontdekten we dat onze zoon erg obsessief met dinosaurussen bezig was en moeilijk vriendjes maakte. Hij was toen 4 jaar oud. Toen hij 11 jaar was, kwam de diagnose: asperger.

Als moeder van een kind met autisme weet ik hoe dit je kan raken. Vanuit ervaring ken ik de impact van de diagnose die tegenwoordig ASS heet.
Mijn zoon is nu 35 jaar en hij geniet van zijn leven. Sinds een paar jaar woont hij op zichzelf en mede dankzij zijn begeleider redt hij zich uitstekend. Ik ben super trots op hem.

Het leven heeft me gevormd tot wie ik ben; enthousiast, nieuwsgierig, creatief en ruimdenkend. Tijdens mijn werk ontdekte ik mijn passie: iemand helpen zijn weg te vinden in het leven. Ik wil weten wat jou echt raakt. Soms is dat eenvoudig, maar soms is dat een ingewikkelde zoektocht. En soms is dat spannend en leuk en dan weer stresserend en vervelend. Ik sta naast je om je met alle middelen en mijn kennis te ondersteunen en te helpen, want iedereen is het waard om een mooi leven te hebben.

Achtergrond

Als professional heb ik altijd met jongeren gewerkt in verschillende instellingen en in verschillende settingen. En natuurlijk kwamen er veel jongeren met autisme en ADHD op mijn pad. Ik ontmoette ze in opvanghuizen, bij crisisinterventies en zelfs bij justitie. Maar ook in mijn werk in de kunst- en cultuur sector, waar ik jonge mensen heb mogen stimuleren hun talenten te ontdekken, ontmoette ik veel mensen met autisme. Dankzij hen heb ik een skillset ontwikkeld, waar sinds een paar jaar ook het werken met een hulphond voor ASS aan is toegevoegd; mijn hond Beau wordt soms ingezet bij de individuele begeleiding. Met name jongeren en kinderen reageren erg enthousiast op Beau en lijken vaak angsten en onzekerheden spelenderwijs te overwinnen. En ook Beau is enthousiast en geniet van deze sessies.


Kiwa keurmerk
ZP Oké, keurmerk voor zelfstandig werkende professionals
DogsWork logo
SKJ Kwaliteitsregister Jeugd
Autisme vriendelijke coach keurmerk