Nora Vaneker

Terug naar ons team

Nora Vaneker

Werkzaam in de regio Gelderland (Zuid)

Zo zelfstandig mogelijk zijn, maar niet alleen!

Leven met ASS. Als leerkracht in het middelbaar onderwijs merkte ik dat het (school)leven voor iemand met autisme ingewikkeld en onlogisch in elkaar kan zitten. Veel jongeren met ASS hebben bijvoorbeeld moeite om structuur aan te brengen. In die tijd heb ik veel van deze jongeren geholpen meer inzicht te krijgen in hun gedrag en de rust te vinden.

Als coach neem ik nu deze ervaringen mee in mijn begeleidingspraktijk. Ik heb geleerd heel goed te luisteren, ben geduldig, rustig en geef jou de tijd om jezelf te ontwikkelen en eigen keuzes te maken.

Door het voeren van gesprekken of het samen ondernemen van activiteiten maak ik je bewust van de keuzes die je maakt en de andere keuzemogelijkheden die er zijn. We onderzoeken samen waar je tegenaan loopt en hoe je hiermee om kan gaan. Je kunt dan zelf uitproberen wat het beste bij jou past. Zo leer je wat ASS voor jou betekent, waar je moeite mee hebt en wat je goed afgaat. We kijken dus ook naar jouw sterke eigenschappen en hoe je deze in kan zetten in het dagelijks leven.

Achtergrond

Ik heb twaalf jaar gewerkt in het onderwijs als biologiedocent. Daarnaast heb ik ook gewerkt in de zorg. Hier heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden en ondersteunen van mensen met autisme. In 2017 ben ik als zelfstandig autismecoach aan de slag gegaan. Door middel van een opleiding tot autismecoach heb ik mij verder gespecialiseerd. Ik ben ook gecertificeerd om de workshop ‘Autisme Belevingscircuit’ te verzorgen. Deze workshops zijn bedoeld voor scholen of werkgevers, maar ook voor de familie en vrienden van mensen met autisme om die meer inzicht te geven in wat autisme betekent voor iemand. Sinds 2021 maak ik tijdens mijn begeleidingsmomenten gebruik van Brainblocks. Deze interventiemethode kan ingezet worden als psycho-educatie of om ervaringen om te zetten in beeld om meer inzicht te krijgen in eigen handelen.


Kiwa keurmerk
Keurmerk ZP Autisme